“ERC i Barcelona.”

Ahir, Jordi Portabella, cap de llista d’ERC a la ciutat de Barcelona, anunciava la seva voluntat de no entrar al govern de l’ajuntament. Per la nit, les organitzacions d’ERC ratificaven aquesta postura. Aquest mati la direcció nacional republicana les ha avalat. No em vull perdre fent un judici d’intencions sobre el perquè d’aquesta decisió. Segurament les intencions que hi ha al darrera de la mateixa són moltes i diferents. Ja les anirem coneixent en els propers dies.

Sí que vull fer una valoració critica amb aquesta decisió tan perillosa que ha pres ERC.

És evident que el govern de la ciutat ha d’obrir una nova etapa. Així ho reclamen els resultats electorals. I aquesta era també la nostra diagnosi abans i durant la campanya electoral. No recordo haver escoltat a cap dirigent d’Esquerra opinar així. Barcelona necessita noves idees com diu la propaganda socialista i nous estils.

Imma Mayol ha reclamat des de la seva conferència “Barcelona en minúscules” feta el mes de setembre del 2004, que calia passar de la Barcelona dels grans esdeveniments a la Barcelona de la quotidianeitat. A la ciutat de les persones. A una ciutat social i ecològica. Aquest diagnòstic amb els evidents matisos respectius és compartit pels tres partits.

Però els resultats electorals també indiquen que la voluntat de la ciutadania es que siguem els tres partits que hem governat els darrers anys, els que siguem de nou els mateixos qui liderem la nova etapa. Estem convençuts que això és el que convé a la ciutat, obrir una nova etapa des d’una majoria d’esquerres revalidada desprès de 28 anys de govern. ICV jugarà a l’estabilitat i a governar. Apostarem per preservar i millorar una realitat molt singular a l’escenari municipal espanyol i europeu com és la de Barcelona. Convido a ERC a reflexionar amb coratge sobre l’encert de la seva posició.