El cas Núria Pòrtules

El 7 de febrer era detinguda Núria Pòrtules, després d’una investigació policial i per ordre judicial, però en cap cas per una decisió política. Un fet que puc entendre que afecti a la seva família i amics pero que no és responsabilitat d’ICV. Lamentablement se li ha aplicat la llei antiterrorista, llei que no ens agrada ni vàrem votar, però que forma part de l’ actual ordenament legal al qual està subjecte el govern i els seus consellers, també els d’ICV. Desitjo una ràpida decisió judicial que resolgui la situació legal de Núria Pòrtules . Però vull sortir al pas de tots aquells i aquelles que per raons de solidaritat ens hostilitzen injustament, alguns fins a l’extrem d’atacar els nostres locals. ICV és una cosa i una altra són els cossos de policia i els jutjats. Crec que si es vol, és fàcil d’entendre.

Amb tot, si la pressió a la que se’ns sotmet tingués l’objectiu que els consellers d’ICV-EUiA deixin d’exercir les seves funcions amb responsabilitat, no ho aconseguiran.

Afortunadament, les actuacions policials no estan condicionades per la discrecionalitat dels polítics i tampoc les del poder judicial. Imaginar que aquest cas és un muntatge d’ICV o de Joan Saura és equivocar-se del tot.