Homenatge a Geluco

Els gallecs reten avui homenatge a Anxo Guerreiro, Geluco, personatge clau en la renovació de les polítiques d’esquerra no només del seu territori natal sinó que, també, del conjunt de l’Estat. Tot i haver estat convidat a l’acte d’avui, lamentàblement no hi podré assistir ja que em coincideix amb el nostre Consell Nacional en el que hem d’aprovar les candidatures amb les que concorrerem als diferents pobles i ciutats de Catalunya. Les obligacions…

Fa molts anys que el conec i he tingut el plaer de poder compartir amb ell molt bones estones. Des de quan era Secretari General del Partit Comunista Galleg, en els primers anys de la recuperada democràcia, passant per quan va liderar Esquerda Galega. Crec que ha estat i és un home clau en el marc de l’evolució política de l’esquera gallega. Va ser, precisament, la seva defensa de la renovació de les polítiques d’esquerra per adequar-les a les noves necessitats que planteja la societat actual la que el va portar a enfrontar-se amb l’immovilisme que va representar Julio Anguita. I aquesta actitud valenta i decidida li va costar cara.

Geluco, amic, lamento molt sincerament el no poder acompanyar-te en aquesta data tan significada. Tot i així, vull expressar-te el meu reconeixement com a polític i el meu carinyo i amistat com a persona. Ets un home bo, honest i d’esqueres, atributs tots ells que per mi tenen un gran valor i importància. T’envio una forta abraçada.

Anuncios