“Tots contra ICV.”

Em feia por que no quedés un títol molt a la defensiva, però llegint avui dia 24 de maig els diaris, crec que no. Considero que amb aquest títol resumeixo molt bé aquest darrer tram de la campanya electoral. La dreta representada per CiU i PP, però també alguns dirigents d’ERC i com no podia ser d’una altra manera, també els immadurs de l’esquerra immadura que són les JERC, s’han llançat contra ICV manipulant irresponsablement amb les qüestions de la seguretat i del Departament d’Interior que dirigeix Joan Saura. Una ofensiva que va acompanyada dels silencis socialistes, -perdó,  me’n oblidava que avui el president Montilla ha tingut a bé defensar els mossos-, és com si li demanessin la dimissió de la consellera de Sanitat i defensés als metges. Com a mínim alguna cosa ha defensat.

 

El perquè d’aquesta ofensiva està clar; ICV es l’única força del tripartit que puja de vot i això trenca una de les estratègies de CiU i del PP, fer una lectura dels resultats d’aquestes eleccions de desgast del tripartit. Una altra, la utilització irresponsable de les qüestions de seguretat i immigració per apel·lar al vot de la por. La manipulació es basa en reiterar que a Catalunya hi ha alts nivells d’inseguretat (fins i tot l’Artur Mas parla de campaments d’entrenament de terroristes islàmics) que va associada al fet immigratori, agreujat això perquè un ecosocialista com Joan Saura està al capdavant del departament d’Interior.

 

La nostra reacció davant d’aquesta ofensiva ha de ser ferma. Paciència amb els aliats de govern en primer lloc. No podem fer pitjor el remei que la malaltia. ICV no pot portar problemes al si del govern, aquest és el nostre compromís i nosaltres sí que el complirem. Contundència amb aquesta dreta irresponsable que és capaç de tot per tal d’esgarrapar un vot.