“Navarra.”

Llegeixo als mitjans de comunicació, que el PSN ha fet fracassar un possible govern progressista a la Comunitat Foral de Navarra. Les justificacions del candidat socialista Fernando Puras són, al meu entendre, del tot inversemblants. És inexplicable que un cop pactats els grans eixos polítics amb NaBai i IUN, es posin excuses tan absurdes per tancar acords amb aquests dos partits, com poden ser que cal una  forta representació de consellers independents per governar bé, o la presència de membres de UPN o afins al Govern atesa l’estreta diferència de vot entre progressistes i conservadors.

 

Sembla que el real rerefons de tota aquesta situació és que la prioritat que dóna el PSOE federal  a les eleccions legislatives, fa impossible que hi hagi un acord del PSN amb NaBai, que segons ells podria ser instrumentalitzat pel PP i tindria costos electorals.

 

Davant d’una situació així plantejada hi ha tan sols dues opcions; o bé es prioritza l’aposta per un govern progressista costi el que costi i tan aviat com es pugui, o s’emfatitza en les diferències que quasi sempre poden justificar qualsevol ruptura arreu. La meva aposta i la d’ICV és per un govern de progrés i per això ens atrevim a demanar, amb tota humilitat, un nou esforç als seus protagonistes per tal d’aconseguir-ho.

Anuncios