“Principi de responsabilitat.”

El principi de responsabilitat que ha de tenir qualsevol governant és en la realitat difícil de trobar. La seva absència és, de ben segur, una de les causes de la gran desafecció que hi ha amb la política i els polítics. Crec que des d’ICV no tan sols ens hem de fer càrrec de les nostres responsabilitats, sinó que també hem de ser exigents amb les dels altres. És intolerable que vagin passant veritables desastres; l’últim l’apagada elèctrica patida a la ciutat de Barcelona aquests darrers dies, o fa un any el caos a l’aeroport del Prat, o rodalies i mai passi res. Ni s’identifiquin els responsables ni se n’exigeixin responsabilitats.

 

Després de 23 anys de governs de CiU en els que mai ningú es feia responsable de res, cal que el govern de les esquerres tingui una actitud diferent i apliqui amb totes les seves conseqüències el principi de responsabilitat, especialment en els casos que generen tan malestar social. Per això és tant important que el Govern de la Generalitat hagi fet quadrar les companyies elèctriques i els obligui a compensar els usuaris per les pèrdues derivades de l’apagada elèctrica. Per altra banda no veig que té a veure el mal estat de la xarxa amb la MAT. El conseller Castells o la senyora Costa haguessin estat més encertats i convincents si en lloc de parlar de la MAT haguessin explicat el control exigent del seus departaments a les companyies elèctriques.

 

Crida també l’atenció que les grans reivindicacions de les nostres particulars èlits sobre infraestructures (AVE, aeroport, 4t Cinturó…) poc tenen a veure amb les reals necessitats del país (xarxa elèctrica, xarxa ferroviària…).

 

Anuncios