“Joan Puigcercós.”

Segons ha declarat a una agència de notícies, Joan Puigcercós ha deixat entreoberta la possibilitat d’abandonar el Govern un cop hagi enllestit les iniciatives legislatives sobre una nova ordenació territorial. De ser així, tindrem problemes, segur, i els tindrà en primer lloc el Govern d’Entesa.

 

És ben sabut que la negociació d’aquesta segona oportunitat que hem tingut les esquerres catalanes de fer govern, ens vàrem emplaçar a crear les condicions de tot ordre que donessin la màxima força i estabilitat al Govern d’Entesa, presidit per José Montilla. Una d’elles era que les dues persones amb més pes dins d’ERC hi estiguessin, amb la lògica també vàlida pels altres dos partits, de que els seus principals líders estiguessin al Govern i es corresponsabilitzessin de les decisions del mateix. Requisit aquest especialment exigible a ERC atesa la seva delicada situació interna.

 

Pot ser que no sigui així. Com ja s’ha vingut remorejant aquestes darreres setmanes, pot ser que Puigcercós marxi. Si és així, com diuen els pessimistes; que sigui el que Déu vulgui. Els optimistes d’ICV seguirem treballant per donar força i estabilitat a aquest govern que encara té tantes coses a fer.