“La demagògia republicanista, la fiscalia inoportuna i la manipulació política”.

Ser republicà no vol dir, ni cremar fotos del rei ni apuntar-se a un bombardeig, com fan alguns, autoinculpanse  de cremar fotos del Borbó. Crec que una pràctica republicanista és perfectament compatible amb el mínim respecte que es mereix el cap d’estat del nostre ordenament constitucional, que és el rei. I no està de més recordar que la defensa de la república passa, abans que res, per la defensa dels valors republicans, com són els de la democràcia , la tolerància… Amb tot, si alguns patriotes alegres i combatius, es veuen amb la urgència de cremar un retrat del rei o qualsevol bandera, tampoc no hauria de passar res.

El que sí que em preocupa és la inoportuna reacció de la fiscalia i posteriorment del jutge Marlaska, que en les seves actuacions han fet pitjor el remei que la malaltia. Com no podia ser d’una altra manera, la dreta política i mediàtica s’ha llançat a manipular aquests fets, amb l’únic objectiu de desgastar el govern de Rodriguez Zapatero.

 

L’últim episodi el protagonitza l’esmena d’ERC al Senat, demanant que el cap de les forces armades sigui el president del govern, en lloc del rei. Esmena ja presentada al Congrés de Diputats i que no va merèixer cap tipus de comentari.

L’acord dels partits que integrem la coalició Entesa Catalana de Progrés, al Senat, obliga a presentar d’ofici tota esmena presentada amb anterioritat  al Congrés, per cada un dels partits que formem part d’aquesta coalició. Un fet protocolari com aquest ha donat peu a una nova andanada contra el PSOE, a costa del PSC.

 

Com pot ser que fets tan residuals agafin aquesta volada? Doncs són fruit de la manipulació política i el seu acompanyament mediàtic. Si un fes cas de les editorials de certs mitjans de comunicació, semblaria que la monarquia està a punt de caure per causa de la passivitat dels socialistes. Situació aquesta totalment inversemblant. El que em preocupa també és que determinats mitjans, en principi més ponderats, caiguin en aquest joc.

Anuncios