“L’Entesa Catalana de Progrés al Senat.”

L’any 2000 vàrem recuperar l’aliança de les esquerres catalanes al Senat amb el mateix nom que l’utilitzat durant els primers anys de la democràcia; el de l’Entesa. Amb aquest acord, s’encetava un procés de diàleg entre les esquerres catalanes que ha permès constituir majories de govern a la Generalitat el 2003 i el 2006. Alhora, hem anat revalidant l’acord al Senat, obtenint uns magnífics resultats electorals que segur revalidarem el proper 9 de març.

 

Posar-nos d’acord i actuar conjuntament tres partits, ja sigui al govern o al Senat, no és fàcil. Pel que fa a la meva experiència a l’Entesa, he de dir que ha estat força positiva gracies a la qualitat, personalitat i esperit unitari dels seus membres i de l’equip de suport al grup.

 

A l’igual que els candidats i les candidates al Congrés, d’aquí a pocs dies entrarem en campanya electoral. Els candidats al Senat prioritzarem en les nostres intervencions el discurs propi de partit, però tots, ja siguem del PSC, ERC o d’ICV-EUiA, al parlar del Senat direm el mateix: que cal reformar-lo. L’Entesa proposa la reforma del Senat, i fer d’aquest una veritable càmera territorial. Aquesta reforma, incomprensiblement ajornada li donaria sentit i utilitat. Ara, com a càmera de segona lectura sempre subordinada al Congres, té molt poca utilitat. Votar a l’Entesa serà votar la reforma del Senat.

Anuncios