“Resultats electorals del 9 de març”.

Els resultats electorals d’ICV-EUiA són poc satisfactoris. Hem perdut una diputada i no hem assolit els objectius plantejats. Ha estat per poc, però no ho hem aconseguit. Bons candidats i candidates i una bona campanya han estat insuficients per evitar l’efecte del vot útil.

 

Dels nostres resultats electorals es pot treure una primera lectura:

1r. Com tota força minoritària som vulnerables a les dinàmiques tan extremes del vot útil, i aquesta polarització ens ha passat factura. Hem perdut 53000 vots i un 0’90%. A més, tenim en contra aquest injust sistema de repartiment de vot com és la llei de Hont.

2n. Tenim un problema i un repte estructural a les ciutats metropolitanes. Ho varem veure a les darreres eleccions municipals i en aquestes s’ha repetit la situació.

3r. La debilitat d’IU no ens ha ajudat gens en una campanya d’eleccions generals. Des de la tranquil·litat d’un projecte estabilitzat i cohesionat, hem de ser capaços d’analitzar les coses que no van be i posar-hi remei. La convocatòria de la propera assemblea nacional és una gran oportunitat per debatre seriosament el nostre present i futur.

Anuncios