“La sequera (3)”.

L’episodi de pluges d’aquests darrers dies fan pensar en un possible i progressiu retorn a la normalitat. Seria de desitjar que seguís plovent, i poder superar definitivament aquesta situació de sequera tan excepcional i sense precedents. Les pluges caigudes estan representant un augment significatiu dels cabdals

d’aigua als pantans de les conques internes, fet que obre el debat sobre quant ha de ploure per aixecar els decrets d’emergència.

Atesa la proliferació d’entesos en matèries hidràuliques, crec que el més sensat és deixar ens mans del govern de Catalunya marcar el llindar dels cabdals i altres condicions necessàries per garantir l’abastament d’aigua. Des d’ICV tenim clar que un cop s’arribés a aquesta situació de plena garantia demanaríem la derogació del Real Decreto Ley que regula el transvasament dels excedents d’aigua de l’Ebre del Consorci d’aigües de Tarragona (CAT).

 

La crisi que encara patim de manca d’aigua, referma la nostra aposta per la Nova Cultura de l’Aigua. Estalvi (estem ja a un !3%), regeneració i reutilització, i la construcció de les dessalinitzadores són, entre altres, mesures que ens poden permetre avançar cap un model sostenible i autosuficient.  Cal seguir insistint en les mesures de reequilibri territorial.

 

No em cansaré de dir que darrera la crisi de l’aigua hi ha un profund malestar territorial que cal començar a corregir amb politiques concretes de reequilibri.

 

Anuncios