“Directiva Retorns.”

La directiva Retorns, aprovada per la Unió Europea amb el vot de Berlusconi, de Sarkozy i també de Zapatero és una vergonya. És la directiva de la vergonya, impulsada per la dreta i amb el suport dels socialistes espanyols. La immigració es criminalitza, i més ara que hi ha crisi econòmica.

La directiva es centra en prohibicions d’entrada a l’engròs, retorns vers països de trànsit i llargs períodes de detenció. Es concep la immigració com a un problema de seguretat. En lloc d’optar per polítiques que ordenin el fenomen imparable de la immigració, amb politiques comunes i respectuoses dels drets de les persones, s’ha optat per la pressió de Berlusconi i Sarkozy. Pels aspectes més repressors de la política migratòria.

 

Aquestes directives repressores no serveixen per a res. No solucionarà el problema de les immigracions il·legals i incontrolades, ja que aquestes no depenen de les barreres que posi la UE, sinó de les situacions que pateixen els països d’origen dels immigrants.

 

L’únic camí possible és el de l’ordenació dels fluxos migratoris des del respecte als drets humans. La UE, amb aquesta directiva, l’únic concret que està aconseguint és la critica de molts països del sud, que veuen en la directiva una proposta injusta i insolidària.