“El 37è Congrés del PSOE.”

El darrer congrés del PSOE ha vingut marcat per els seus debats respecte la ampliació de drets civils, com poden ser la regulació de l’eutanàsia, una nova llei del avortament i la laïcitat. Debats positius que caldrà veure la seva concreció en l’acció de govern i en la iniciativa parlamentaria. Escric el “caldrà veure” vistes les seves votacions en contra sobre aquestes qüestions, en aquest darrer període, quan les hem plantejat nosaltres.

 

No se si són maniobres oportunistes per salvar la cara o són sinceres propostes. Ja es veurà. Sense cap compromís ni en el desplegament estatutari ni amb el model de finançament, sí que és cert que han defensat i avalat el model català de immersió lingüística, avui fortament qüestionat pel PP i la dreta mediàtica.

 

Amb tot, on es demostrarà si realment aquest congrés ha servit per impulsar polítiques d’esquerres, serà en les respostes a la crisi econòmica que doni el govern de Rodriguez Zapatero. Les preses fins ara, són econòmicament i socialment poc útils.

Anuncios