“Lamentable.”

Aquest podria ser un dels adjectius per descriure les declaracions que va fer ahir Felip Puig, secretari general adjunt de Convergència i número dos del  seu partit, sobre la dicció i pronunciació del President Montilla quan parla Català.

 

Ja comencem a estar farts de la manca de respecte institucional de CIU cap el president de la Generalitat i aquest govern, però aquestes declaracions ja superen el límit del joc polític.

 

Ja sabem que Puig no passa per ser un estadista sinó més aviat un home d’acció i amb certa tendència a la incontinència verbal, però aquestes afirmacions són una agressió barroera no només cap el President sinó també cap a tots aquells catalans i catalanes, que sense ser-ho d’origen, s’esforcen diàriament a parlar català.

 

La gent d’ICV tenim presents milers d’homes i dones del PSUC que sense parlar català perfectament, amb una mala dicció i pronunciació o fins i tot sense saber llegir en català, van lluitar, per cert molt més que altres, per les llibertats democràtiques i nacionals de Catalunya.

 

No deixarem mai que la seva memòria sigui trepitjada.