“Palestina.”

Els atacs de l’exèrcit d’Israel a la franja de Gaza no tenen cap justificació, i estan representat una tragèdia humanitària molt greu per el poble palestí. La impunitat en la que actua el govern israelià és total gràcies al suport de l’ administració Bush i del silenci del futur president Barak Obama. Un cop més, la Unió Europea no té més que bones paraules, enfront d’una situació que exigeix de la comunitat internacional una decidida actuació que obligui a Israel a suspendre immediatament els atacs a la franja de Gaza.

La solució definitiva no pot ser altra que la creació d’un estat independent palestí sense cap tutela. Cal forçar a Israel, tan depenent del suport occidental, a acceptar aquesta realitat. I la millor manera per aconseguir-ho és pressionant a tot nivell; polític, diplomàtic econòmic, comercial…

Pensar que Hamàs o qualsevol altre grup deixarà d’hostilitzar a Israel en l’actual situació és un error, com ho és pensar en victòries militars israelianes. L’única solució és negociar i donar resposta a les legítimes aspiracions del poble palestí.

Anuncios