“ICV atura la reforma laboral.”

En els debats i votacions de les resolucions posteriors al “Debate sobre el Estado de la Nación”, Joan Herrera i Gaspar Llamazares han aconseguit importants triomfs de fort contingut social i ecològic. Per a mi, un dels més rellevants ha estat tombar el preacord de PSOE i CiU de reforma del mercat laboral (acomiadament lliure). Amb fermesa i intel·ligència han impedit la gran aspiració de la dreta política i econòmica, forçant al sempre dubitatiu PSOE a no obrir aquesta possibilitat, que junt als costos socials que representaria, trencaria el diàleg amb els sindicats. Diàleg imprescindible per trobar una sortida socialment justa a la crisi que estem patint.

Reforma de la llei d’envasos; fiscalitat verda; llei de mobilitat sostenible, millora i ampliació del pla de rodalies, amb les quadruplicacions de vies al nord i sud de Barcelona; pla de rehabilitació ecològica d’edificis; ampliació dels criteris d’inembargabilitat per evitar els desnonaments; compromisos en el desenvolupament de l’Estatut; I una de molt transcendent que és una nova prestació per els aturats i aturades que no cobrin cap subsidi i facin formació.

S’ha aconseguit en les conclusions d’aquest debat del “Estado de la Nación”, tenir un protagonisme i una incidència molt important política i socialment. Felicitats, Herrera.