“L’acord sobre el nou finançament.”

Tenim un bon acord de finançament que supera en molt el pactat entre el PP i CiU el 2001. L’acord aprovat pel govern català el passat dia 14 de juliol no només representarà majors ingressos per a Catalunya sinó que defineix un model més transparent del finançament autonòmic. Un acord just, transparent i es demostra també que solidari amb la resta de CC.AA.

M’ha sorprès que CiU s’hagi instal·lat en una actitud tan negativa que l’aïlla de tothom. En tot aquest procés em feia por la repetició d’una jugada Zapatero-Mas com la de l’Estatut. El que no m’imaginava era aquesta reacció tan crispada i d’utilització d’arguments que ni són certs ni se’ls creu ningú. CiU no pot oblidar que és la responsable del finançament de Catalunya d’aquests darrers 30 anys. Han estat els seus pactes amb el PSOE i el PP els que ens han portat a l’escanyament de les finances de la Generalitat. Ara que tenim un acord que comença a redreçar la situació, Convergència es col·loca en una actitud maximalista.

Per primer cop, en la història de la Generalitat recuperada, es fa un acord dels transcendents sense la participació de CiU. I es fa un bon acord. Alguna cosa comença a canviar.

El govern d’Entesa ha demostrat una fermesa que molts li negaven. L’acord és el resultat d’aquesta fermesa.

Tancar positivament la qüestió del finançament dóna estabilitat i força al govern per encarar aquest darrer tram de legislatura. Un aspecte important que haurem de decidir és amb què invertim els nous recursos. Per a mi no hi ha dubte, les prioritats han de ser; les polítiques socials i afrontar la crisi econòmica.

Anuncios