“La dessalinitzadora del Prat.”

La inauguració el passat 20 de Juliol de la nova dessalinitzadora del Prat és una victòria de la nova cultura de l’aigua. Amb la posta en marxa d’aquesta nova instal·lació -la més gran d’Europa per abastament urbà- incrementarem la garantia i disponibilitat d’aigua a l’àrea metropolitana de Barcelona i a les comarques del Penedès, Baix Llobregat, Vallesos, Maresme, Anoia i Garraf (4’5 milions d’habitants). 

Els 60 hm3/any d’aigua que podrà dessalinitzar, ens permetrà per primer cop en 43 anys reduir les aportacions del riu Ter cap a la regió metropolitana. Gràcies a la nova dessalinitzadora podrem  respondre positivament a aquesta vella reivindicació de la gent de la conca del Ter.

2008 no va ser un any fàcil per causa de la greu i excepcional sequera que vàrem patir. Mes enllà dels nostres errors en la gestió de la crisi se’ns va acusar de tot, entre altres coses de transvassistes. El dia 20 vàrem demostrar definitivament que les politiques del departament de Medi Ambient s’inscriuen plenament en les de la “nova cultura de l’aigua”. L’aposta per les dessalinitzadores fa obsoletes les propostes transvassistes. Qui parla ara del transvasament del Roine? Ningú. Ni CiU.