“Joan Herrera.”

Per a un partit polític català, l’encapçalament de la candidatura a les eleccions al Parlament de Catalunya és la més important. Per a les properes eleccions del 2010, Joan Herrera serà el nou candidat que confirmarà el procés de primàries que tenim obert, en substitució de Joan Saura.

Ens convenia un nou candidat? De les diferents respostes que es poden donar, em quedo amb la mes pràctica, i és que des del moment que Joan Saura  anuncia la seva voluntat de no tornar a encapçalar la candidatura catalana, és inevitable trobar un nou candidat o candidata.

És Joan Herrera el millor candidat que pot oferir ICV? Si. Crec sincerament que Joan Herrera és la persona que millor reuneix, en aquests moments, els perfils adequats per mobilitzar l’electorat, d’esquerres i ecologista, en nom d’ICV-EUiA.
Per què? Per 5 raons.

La primera, perquè aplega el més ample consens i suport de la gent d’ICV. Qüestió no menor en un partit en el que la implicació dels seus membres en els processos electorals és fonamental.

La segona, perquè és un dels dirigents més coneguts i valorats per el nostre electorat. La participació d’Herrera com a cap de llista en dos campanyes electorals, la seva tasca al Congrés de Diputats, i com a dirigent del partit, li han donat un significatiu nivell de coneixement social i una alta valoració. Coneixement i nota, elements molt importants a l’hora d’apostar per un cap de llista.

Una tercera raó és la seva experiència política. Joan Herrera, amb els seus 38 anys té una llarga i ample experiència política. Acumula experiències no només partidàries i institucionals –imprescindibles- si no també una trajectòria de treball social, que li dóna un perfil més polièdric i més capaç d’entendre i representar un espai tan complex com el de l’esquerra transformadora.

La quarta raó, és que encara que no hagi gestionat, té experiència de govern, de governar i de governabilitat. Té la que tots, col·lectivament, hem anat adquirint aquests anys de governs d’esquerres. I té la que, personalment, ha adquirit apuntalant la governabilitat d’Espanya en la primera legislatura Zapatero.

I una cinquena raó, per a mi la més important, és la seva personalitat. El Joan és una persona que en aquest procés que mai s’acaba (per ningú) d’aprenentatge polític, aprèn i ràpid.
Té clar quin és el seu ideari però sense cap ideologisme, el que li permet ser receptiu, estar obert i entendre una realitat tan complexa i diversa com la que estem vivint.

Per tot això, el votaré.

Anuncios