“Amb Aminetou Haidar.”

Estic a Lanzarote, on junt amb en Quim Carreras en hem desplaçat per donar suport i solidaritat a Aminetou Haidar, defensora dels drets humans del Sàhara Occidental. 

Aminetou porta 12 dies amb vaga de fam com a protesta per la seva expulsió il·legal del Marroc (les autoritats marroquines no la van deixar desembarcar a Alaiun i li van retirar el passaport) i per l’impediment del govern espanyol del seu retorn a Alaiun, amb l’excusa de no tenir el passaport.
Argument pintoresc, ja que sí que la van deixar entrar sense passaport. Tot plegat una vergonya de greu vulneració dels drets de Aminetou Haidar. 

ICV exigirà al govern espanyol que autoritzi l’immediat retorn a Alaiun, com és voluntat de la senyora Haidar, i perquè pressioni al govern marroquí per tal de restituir-li els seus drets de ciutadania. 

Torna a estar sobre la taula el conflicte no resolt del Sàhara Occidental. Cal seguir pressionant, i més ara amb la presidència espanyola de la UE per una solució justa que respecti els drets i la voluntat del poble saharaui.

Anuncios