“Un tripartit sense ICV.”

Dirigents d’ERC -El darrer el conseller Huguet- s’escarrassen aquestes darreres setmanes en proposar i teoritzar sobre un nova majoria de govern integrada per CiU, PSC i ERC, excloent  ICV.
A la gent d’ICV no fa falta que ens excloguin. Ni se’ns passa pel cap formar govern amb CiU. Amb tot, aquesta nova proposta es mereix ser comentada, ni que sigui per l’obstinació que posa ERC en què cali aquesta nova fórmula.

Quines virtuts tindria l’aliança CiU+ PSC+ ERC?
La primera, és que permetria ERC estar al govern sent totalment prescindible, ja que amb CiU i PSC n’hi ha més que suficient. Amb tot, si per ERC estar al govern a qualsevol preu és un objectiu per si mateix, ja justifica l’esforç.
En segon lloc, permetria el ple desenvolupament de polítiques centristes (quasi sempre sinònim de polítiques de dretes), ja que el lideratge d’aquesta nova majoria el tindria CiU.

Quins defectes tindria per ERC? Dos.
La renúncia a un programa progressista. I la impossibilitat de desenvolupar la seva proposta sobiranista des del govern, eix central de la seva estratègia electoral al ser totalment incompatible amb el PSC.

Si com diu algun mitjà de comunicació, l’objectiu d’ERC és burxar en  la ferida d’ICV, el meu consell és que no s’esforcin més, ja que som totalment insensibles a majories amb Convergència. Amb el nostre programa d’esquerres i ecologista no pintem res en un govern amb CiU.

Seria positiu, seriós i lleial, demanar als consellers de la Generalitat, a tots, que mentre governem junts es dediquin a governar i no a torpedinar les relacions entre els aliats. Si ja es fa pesat suportar “Maragallades” només ens falta afegir-hi “Huguetades”.

Anuncios