“Núria Pòrtulas (2).”

El 3 de març del 2007 vaig escriure en aquest blog sobre la detenció de Núria Pòrtulas, desprès d’una investigació policial i per ordre judicial. Fa pocs dies, el Tribunal Suprem l’ha absolt. Me’n alegro.

Prefereixo que sigui innocent que no culpable, com deu pensar tota persona raonable.Avui he llegit un bitllet del senyor Terricabras a “El Periódico”, en el qual segueix insistint en la responsabilitat d’ICV -en aquest cas de Joan Boada secretari general del Departament d’Interior- en aquest “affaire”. Li vull tornar a recordar a Josep Maria Terricabras, que en el nostre sistema els qui decideixen els processos penals són els jutges. A ells correspon obrir causes, als mossos actuar com a policia judicial i, finalment, són els jutges els qui emeten sentència.

És fals afirmar que tot el que li ha passat a Núria Pòrtulas és responsabilitat de cap càrrec d’ICV a Interior. De la mateixa manera que trobo maliciós afirmar que malgrat haver votat en contra de la legislació antiterrorista, hem estat molt diligents en l’aplicació de l’actual normativa legal. Doncs és clar que si!

Un principi democràtic i d’obligat compliment per tot partit democràtic, és l’acceptació del marc legal vigent quan es governa. Marc legal que pots anar canviant en els parlaments si tens la força suficient.

Cregui’m, senyor Terricabras, que cap alcalde d’ICV o conseller de govern no fa, ni pot fer, una tria a la carta d’allò que més li agrada de la legislació vigent. Seria infantil, alhora que impossible.