“Joan Boada i la mani de la vaga general.”

A Catalunya no hem pogut opinar massa sobre la vaga general del passat 29S. Els greus aldarulls dels antisistema a Barcelona han aclaparat una important part dels debats mediàtics entorn de la vaga.
És del tot comprensible que així sigui, atesa la gravetat dels mateixos.
Una segona gran polèmica ha estat motivada per la presència de Joan Boada, secretari general del Departament d’Interior, a la manifestació del 29S a Girona. Sobre aquest fet s’ha dit de tot, fins l’extrem de fer-me plantejar la pregunta de si és oportú que el número 2 del departament d’Interior participi en una manifestació enmig d’una vaga general.

Te dret a anar-hi? Seria la primera pregunta. La resposta es que si. És un dret constitucional que té i que el Joan va exercir amb tota convicció.
Posa en perill la seves responsabilitats al departament participar menys de 2 hores en una manifestació, com han afirmat molts tertulians i politics de l’oposició? No, per res. Ja que ni ell és el responsable del dispositiu policial, ni es pot afirmar que en la era digital un alt càrrec no pot estar al corrent de tot el que passi, i a més, si està a menys d’una hora del seu despatx. Una administració moderna com la de la Generalitat està preparada per a que el seu funcionament estigui garantit amb l’ús de les tecnologies disponibles. I avui aquestes permeten una mobilitat i versatilitat molt gran.

És estètic que el secretari general d’un departament participi en una manifestació en suport de la vaga general? Depèn de l’acord o desacord amb els motius que han portat a la convocatòria de la vaga. Si s’està d’acord amb la vaga es veu de lo més normal anar a una manifestació de suport. Si s’està en contra de la mateixa, no. I en aquest cas només hem sentit l’opinió d’aquells que estan en contra de la vaga i del tripartit i d’ICV i del Saura i del Boada i ….

Anuncios